Faciliteterne

Kollegiet ligger i midten af København og tilbyder forskellige faciliteter og aktiviteter, som bidrager til det akademiske og sociale miljø. Udover værelserne består Borchen af tre køkkener, et bibliotek, en musikstue, en have, en festsal, en tv-stue, tre toiletter, fire bade og en kælder med værksted, opbevaring, vaskekælder, mm. 

Theca

Et af de rum, der bliver brugt mest i huset, er vores bibliotek, Theca. Særligt i eksamensperioder kan man finde en stor del af Borchens beboere lænet ind over det gamle egetræsbord på alle døgnets timer. Hvis man er heldig, kan man en gang imellem høre en af de mere musikalsk begavede alumner spille klaver inde fra musikstuen ved siden af.  

Til hverdag samler stedet ofte alumner og fremlejere til middagsselskabet, der i folkemunde omtales madklubben. Theca er desuden udmærket til at fejre sejre i fodboldturneringen mod Valkendorf, Elers og Vartov. 

Haven

Her trasker trætte alumner ud med en kop kaffe om morgenen for at nyde dagens første solstråler. Senere på dagen kan man finde folk, der læser, tager en lur i hængekøjen eller soler sig på terrassen. Derudover kan man finde hjemmedyrkede salater, bær og urter i vores havebed. 

Til at holde øje med det hele er der Hr. Kugles, som i modsætning til resten af huset modstod Københavns bombardement og derfor holder titlen som den statue i Danmark, der i længst tid har stået ét sted uden at blive flyttet. 

Festsalen

 Med plads til 140 mennesker er festsalen der, hvor vi holder de fleste af vores fester. Talerstolen er den, som Grundtvig holdt sin Mands minde foredrag fra. 

I nyere tid er salen blevet brugt til danseundervisning og til at strække stive lemmer ud med yoga. 

Køkkenerne

Her kan man finde folk i gang med at læse i en af de aviser, vi holder fra enten Information, Berlingske, Politiken, Kristeligt Dagbald eller Weekendavisen. Det er her vi brygger vores kaffe, eller tilsniger os en kop fra en anden alumne, og et af de steder vi opholder os allermest.  

Derfor skiftes en af etages beboere en gang om ugen til at tørre gaskomfuret af, forgæves forsøge at finde matchende tupperware og på andre måder holde køkkenet kampklar til den daglige brug.  

TV-stuen

Nogle gange beslutter vi os for som kollegie at investere i vores komfort ved at købe tæpper fra et uldspinderi, og nogen gange beslutter en alumne sig for at donere et skrigpink tæppe til TV-stuen.

Tæppet med den intense farve har været med til at se alt fra Landmand søger kærlighed, Parasite, Harry Potter-maratons og, som ses på billedet til venstre, Barbarian.