Om hverdagen

Borchen er et sted for fællesskaber. Stedet har fostret venskaber på tværs af fagligheder, ideologier og interesser.  Der er bogklubber, der læser alt fra Emma Gads “Takt og tone” til Kants “Prolegomena”. Der er udvalg som Rejseudvalget, hvor man planlægger den årlige studietur rundt omkring i Europa. Er man mere til de fysiske udfoldelser, kan man også være med på det regelmæssigt afholdte løbehold eller det uregelmæssigt afholdte yogahold.

Mest af alt handler det dog bare om at være til stede i hverdagen. Når man studerer i Theca, spiser med til middagsselskabet eller drikker en kop kaffe sammen til morgenmaden.

Årshjul

Her kan du få en indsigt i, hvad det er for nogle traditioner, vi afholder på Borchen.

 • Vennefest

  Efterår

  En gang om året holder vi en fest for alle vores venner. Som oftest med et godt tema. 

 • Kulturnatten

  Efterår

  Til Kulturnatten byder vi på kaffe og viser rundt på kollegiet. Her kan man underholde med, at der i biblioteket hænger et billede af den nyresten, der tog livet af Ole Borch, og som siges at gengive størrelsesforholdet én til én.

  Kulturnatten

 • Tour de Chambre

  Efterår

  Når alumnerne bliver hemmelighedsfulde, planlægger de den næste Tour de Chambre. Nogle gange skal man løse et mord, og nogle gange skal man finde sin bedste catwalk frem. 

 • Julebal

  Vinter

  Her tages de mest overdådige kjoler og de mest pressede jakkesæt på. Der bliver holdt taler og danset om juletræet. Faktisk danser vi videre fra juletræet på 3. etage hen til vores søsterkollegier, så de også kan få en chance for at synge med på “Nu det jul igen”.

  Julebal

 • Snefald

  Vinter

  Når den første sne falder, inviterer IH til romtoddy og sang i haven. Det er udelukkende op til IH selv at vurdere, hvornår der er tale om sne.

 • Nissevenordningen

  Vinter

  Når december kommer, kan man få sig en nisseven. Måske vågner man op til 100 papkrus fyldt med vand uden for sin dør, måske finder man hjemmelavede havregrynskugler på sin køleskabshylde. 

  Nissevenordningen

 • Ole Borchs fødselsdag

  Forår

  På vores fundators fødselsdag den 7. april smider den, der har boet på kollegiet i længst tid, uralumnen, bobler hen over relieffet af Den Falske Ole Borch. Hvem er han? Det ved vi ikke, men vi fester og fejrer Ole Borch til den lyse morgen.

 • Skydetuneringen

  Forår

  De flotteste hatte findes frem, mens vi kæmper om vandretrofæet. Og om at opnå mere end nul point, da resultaterne bliver foreviget i en bog fra 1980’erne. 

  Skydetuneringen

 • Guldregnen

  Forår

  Så snart Borchens guldregn springer ud i gyldent flor, inviterer IH til sauterne og jordbærtærte i haven. 

 • Sommerfesten

  Sommer

  Efter eksamenerne fejrer vi det sidste vers af sangen “Stald op din læsehest” fra Borchens lyre: “Haven er grøn endnu, selv er du ung endnu, endnu er natten din egen.”

  Sommerfesten

 • Kroketturneringen

  Sommer

  Begivenheden, der kræver den største snilde og snigen. Kroketevner er én ting, men talentet for at gemme tomme dåser bag mistænksomme alumners fødder, hvis væltet betyder et straffeshot, er noget helt andet. Hvis man ikke selv sigter godt, kan man i det mindste sørge for, at ens modstander sigter værre. 

 • Intercoll

  Sommer

  Her fester vi sammen med vores søsterkollegier Valkendorf, Elers og Regensen. 

  Intercoll

Embeder

Til at varetage den daglige drift har vi ti embeder, som bliver valgt til den årlige generalforsamling. De ti embeder er: IC (Inspector Collegii), ID (Inspector Domus), IF (Inspector Fiscii), IR (Inspector Republicae), KI (Køkkeninspektor), IH (Inspector Horti), BC (Bibliothecarius Collegii), RI (Radioinspektor), II (Inspector Innovationum) og IT (Inspector Technices).


Udover embederne er der også fem poster: Post (sørger for at posten bliver uddelt), Kelner (sørger for at der altid er kolde øl), Kyper (sørger for et varieret udvalg af vin) og Slikfatter eller -mutter (som står for godter i alle afskygninger).

Et eksempel på en sommerdag

Hvis man mangler motivation til at tage afsted kl. 08 lørdag morgen for at studere til en reeksamen på Diamanten, kan man altid forpligte sig til at tage afsted sammen med husets andre beboere. Dog vil man opdage, at Diamanten først åbner kl. 09 om lørdagen. Derfor kan man i stedet bruge en time nede ved kanalen. 

 


Senere på dagen kan man slappe af med en velfortjent svømmetur i kanalen. 

Borchens lyre

Grundet vores stærke sangtradition har vi gennem tiden lavet flere af vores egne sange, hvilket har udmøntet sig i vores egen sangbog. 

Borchens Lyre 2023